top of page
Writer's pictureemtbslo

SRAMOV MOTOR ZA E-KOLESA - RMAG

SRAM je te dni prevzel nemškega proizvajalca električnih motorjev Amprio - motor imenovan RMag je bil predstavljen lani na sejmu Eurobike.


To ni znamka ki bi jo poznali in kolikor vemo tudi nobeno od najboljših proizvajalcev električnih gorskih koles ne uporablja njihovega motorja. Motor ima od 75 Nm navora pa vse tja do 90 Nm navora, ponuja 420-odstotno podporo, teža motorja je 2,85 kg. Nov motor je združljiv z motorjem Shimano EP8, kar pomeni, da ima enake dimenzije kot japonski motor in ga je zato mogoče namestiti na enaka kolesa.

Na voljo so tri vrste kapacitet baterij 500, 660 in 710 Wh Zanimivo bo videti ali se bo SRAM-ova poteza obnesla v močni konkurenci električnih motorjev za gorska kolesa, saj so glavni igralci na trgu Bosch, Shimano, Brose in Yamaha uveljavljeni in preizkušeni.

Več informacij na povezavi: https://cyclingindustry.news/srams-ebike-motor-will-come-courtesy-of-amprio-buyout/ Iztok Polegek, eMTB Slovenija, januar 2023


142 views0 comments

Recent Posts

See All

Eurobike 2024: Pregled sejma

Od 3. do 7. julija 2024 je potekal tradicionalni mednarodni sejem za kolesarsko industrijo, EUROBIKE, ki je bil ustanovljen leta 1991. Ta...

Bình luận


bottom of page