top of page
Writer's pictureemtbslo

SANTA CRUZ USA

E-MTB PROIZVAJALCI


Lokacija: Santa Cruz, Kalifornija



Kaj nam je všeč: butični občutek, vrhunski okvirji in izjemna pozornost do detajlov. Doživljenjska garancija na okvirje, kot tudi na ležaje.

Manj pa nam je všeč : Precej visoke cene


Družba Santa Cruz Bicycles je bila ustanovljena leta 1994 v prostoru velikosti ene garaže za avtomobile v tovarni Seabright Canning v Santa Cruzu v Kaliforniji. Prvo kolo, Tazmon ( SLIKA V PRILOGI) , je bilo kolo z dvojnim vzmetenjem – posebnost pa enojni pivot. Ustanovitelj, legenda v rolkanju, Rob Roskopp, ni bil človek, ki bi slepo sledil trendom. Namesto tega je videl, da je njegovo popolno vzmetenje novost, ki bo spremenila tok razvoja. In tako so usmerjeni tudi sedaj – biti hočejo nekaj posebnega in prav je tako.

Zdaj SANTA CRUZ izdeluje široko paleto visoko zmogljivih koles za prave kolesarske navdušence. Narejeni iz karbona ali aluminija - pokrivajo vse, od hardtailov do pravih strojev za spust in seveda tudi E-MTB kolesa!



Karbonska kolesa proizvajajo v ekskluzivnem proizvodnem obratu, pri vseh modelih s polnim vzmetenjem, pa uporabljamo napredno tehnologijo VPP (Virtual Pivot Point). Kolesa so na voljo s široko paleto možnosti sestavnih delov in vzmetenja, vsako kolo je tudi ročno sestavljeno po naročilu v tovarni v Kaliforniji. Izdelujejo tudi vrhunska ogljikova kolesa Reserve, ki so postavila nov standard trdnosti in zanesljivosti. Vsi SANTA CRUZ okvirji imajo doživljenjsko garancijo. Vsako njihovo kolo je prenos želje po vožnji in izdelavi najkakovostnejših koles na svetu.

E-MTB!

Tu so pa čisto novi. Nekateri bi lahko rekli pozno, toda Santa Cruz je stvari naredil po svoje, ne da bi sledil trendom – saj to je njihovo vodilo. SANTA CRUZ je torej letos v začetku leta, izdal prvi e-mtb, in sicer model HECKLER. Pri modelu je potrebno povedati, da je razvit večinoma v 2019 in še nima najnovejših komponent, ima pa vseeno vse perfektno – tu ni dvoma.



Santa Cruz je izdal 4 modele Heckler: R, S, X01 RSV in XX1 AXS RSV. Tovarniško priporočljive cene? Od 6.999 eur za osnovni, do 13.999 eur za top model.

Osnovne tehnične lastnosti:

  • Lower link VPP suspension design, 150mm hoda zadaj

  • 160mm hoda ima vilica ( od RS Yari do Fox 36 Factory pri najboljšem modelu)

  • Full CC grade karbonski okvir, 27.5" kolesa

  • Di2 specific Santa Cruz krmilo

  • 504wh baterija in Shimano E8000 250w motor 70Nm

  • Narejen za enduro, precej agresivno vožnjo


2021!

Santa Cruz je objavil svojo paleto eMTB Heckler 2021, ki je zdaj opremljena s Shimanovim motorjem EP8. V portfelju blagovne znamke je tudi nov član: Heckler MX! Z nekoliko hoda vzmetenja in mešanimi »mullet« 29 / 27,5-palčnimi platišči Santa Cruz obljublja, da bo novi Heckler MX zabaven eMTB! Priporočene cene od 7 do 12.000 eur.


Heckler MX R

Fork: RockShox Revelation RC 140 mm Shock: FOX Float DPS Performance 140 mm Brakes: SRAM Guide RE Drivetrain: SRAM NX Eagle Seatpost: SDG Tellis dropper Wheels: WTB ST i30 Motor: Shimano E7000/504 Wh Weight: 21.94 kg Price: € 7,099


Heckler MX S

Fork: RockShox Pike Select+ 140 mm Shock: FOX Performance Elite DPS 140 mm Brakes: SRAM Code R Drivetrain: SRAM GX Eagle Seatpost: SDG Tellis dropper Wheels: Race Face ARC Offset Motor: Shimano EP8/504 Wh Weight: 20.53 kg Price: € 8,599


Heckler MX XT

Fork: RockShox Pike Select+ 140 mm Shock: FOX Performance Elite DPS 140 mm Brakes: Shimano XT Drivetrain: Shimano XT Seatpost: FOX Transfer Performance Elite Wheels: Race Face ARC Offset Motor: Shimano EP8/504 Wh Weight: 20.11 kg Price: € 9,199


Heckler MX XO1 Reserve

Fork: RockShox Pike Ultimate 140 mm Shock: FOX DPS Factory 140 mm Brakes: SRAM Code RSC Drivetrain: SRAM XO1 Eagle Seatpost: FOX Transfer Factory Wheels: Santa Cruz Reserve 30 carbon Motor: Shimano EP8/504 Wh Weight: 20.13 kg


Branko, eMTB Slovenia 2021

33 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page