top of page
Writer's pictureemtbslo

Proizvajalci: CUBE Bikes Germany

Podjetje CUBE je leta 1993 v Waldershofu na Bavarskem ustanovil Marcus Puerner, ki je začel na površini 50 m² v očetovi tovarni pohištva v Waldershofu. Začel je z uvozom majhnega števila koles za prodajo na svojem lokalnem območju in kmalu so začeli oblikovati okvirje za kolesa ter sestavljati kolesa z najboljšimi komponentami z vsega sveta.

Mr. Cube - Marcus Pürner


Trenutni portfelj izdelkov obsega več kot 400 različnih klasičnih in električnih koles. Izbor obsega različne vrste gorskih koles, cestnih koles, koles za cros country, triatlonskih koles, e-koles ter treking koles. Ergonomsko prilagojena kolesa za ženske, otroška kolesa, oblačila in dodatki dopolnjujejo ponudbo izdelkov.

CUBE je zrasel v velikana evropske gorsko kolesarske industrije. Čeprav morda nimajo najbolj bleščečih ali najglasnejših marketinških kampanj, so si potihem pridobili ogromno sledilcev, kar danes pomeni, da prodajo več kot 1.2 milijona koles na leto.




Njihovo vodilo je bilo vedno preprosto: dobra kolesa, za dobro ceno. Od skupine študentov, ki je v zgodnjih devetdesetih letih ugibala pri izbiri katalognih okvirjev, danes ponujajo izjemno široko ponudbo za skoraj vsako željo ali proračun, vse oblikovano in preizkušeno v Nemčiji.

Spodaj slike, na katerih je CUBE sedež, uprava podjetja – razvojne in druge pisarne. V neposredni bližini je njihova nekdanja proizvodna zgradba, ki je zdaj razstavni prostor, kjer trgovcem v tematskih conah predstavljajo izdelke iz aktualne modelne sezone. Kolesarska pot povezuje sedež in razstavni prostor s CUBE Bike in Logističnim centrom.


PROIZVODNI IN LOGISTIČNI CENTER ZA KOLESA, VEČ KOT 55.000 m², V WALDERSHOFU

Ogromna proizvodna enota v Waldershofu je bila zgrajena leta 2016 in je dom 600 zaposlenim, ki v dveh izmenah izdelujejo kolesa vseh vrst. Nadaljnjih 100 zaposlenih vsako leto zagotavlja razpoložljivost več kot 35 milijonov posameznih komponent za kolesa. Vsak dan v obratu na več kot 35.000 m² izdelajo do 4.500 modelov.



Ta kolesa so nato pakirana in pripravljena za pošiljanje ter odposlana neposredno trgovcem in distributerjem ali shranjena v novem centru za kolesa in logistiko, ki je bil odprt leta 2018. S 20.000 m² sodobnega skladiščnega prostora za visoke regale ima kapaciteto za več kot 200.000 sestavljenih koles.


CUBE je prisoten tudi v vrhunskih kolesarskih športih, med drugim imajo tudi svojo DH Factory racing ekipo, ki tekmuje v svetovnem pokalu v downhillu. ( Jess Blewitt, Max Hartenstern, Simon Chapelet)

Seveda pa so prisotni tudi v cestnem kolesarstvu, kjer že vrsto let tekmujejo v svetovni eliti.

Slika kolo za Tour the France 2024










Električna gorska kolesa

CUBE na področju električnih gorskih koles ponuja celo paleto koles, od najosnovnejših modelov, do odličnih polno vzmetenih in vrhunsko opremljenih koles.

Prednje vzmeteni e-mtb so Reaction Hybrid in izbira modelov je res velika, opremljeni so z Bosch pogoni.



Pri polno vzmetenih modelih, ki jih Cube imenuje STEREO in ONE, se cenovni nivo prične z osnovnejšo opremo pri cca. 3.300 eur. V vrhu ponudbe npr. najbolje opremljeni Cube Stereo hybrid HPC 160 stane cca. 8.500 eur, ima pa Bosch C4 smart system, 750Wh baterijo, menjalnik Sram XX1 Eagle AXS™, Magura MT7 zavore, karbonski okvir in krmilo itd...



Z modeli Hybrid ONE je Cube presenetil: Nižja teža, hitrost, integracija - to so ključne lastnosti modela Stereo Hybrid ONE55 C:68X, ki za izpolnjevanje specifičnih zahtev posameznih delov okvirja uporablja do šest različnih vrst vlaken. Rezultat je okvir, ki je do 20 % lažji ( okvir tehta le 2,9 kg!) v primerjavi z njihovim obstoječim karbonskim okvirjem Stereo Hybrid 140, a tudi vzdržljivejši – torej dovolj močan za največje obremenitve. Nastavljiv kot krmilne cevi in daljši doseg (reach), prispevata k vodljivosti, ter omogočata izbiro zahtevnih linij celo pri zelo hitri vožnji, zahvaljujoč 150 mm progresivnega hoda zadnjega kolesa. Popolnoma skriti, v notranjosti napeljani kabli, zmanjšujejo nered in potrebo po vzdrževanju, krmilnik sistema Bosch pa je lepo nameščen v zgornji cevi in ga je mogoče nadzorovati prek Bluetootha z Mini Remote.



Za kolesa CUBE je uradni uvoznik podjetje Proadventure d.o.o., prodajajo jih pa tudi drugi, npr. Energija bikes itd.


Branko, eMTB Slovenija avgust 2024


127 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page