top of page
Writer's pictureemtbslo

PINION MGU E1

Motor Pinion MGU E1 predstavlja naslednjo generacijo tehnologije na področju električnih koles.Podjetje Pinion GmbH, ustanovljeno leta 2008 s strani Christopha Lermna in Michaela Schmitza, je po približno petih letih razvoja letos predstavilo nov motor Pinion MGU E1.


Gre za inovativno rešitev, ki združuje sredinski motor z integriranim menjalnikom, postavljajoč vprašanje, ali gre za konec klasičnih zadnjih menjalnikov na e-kolesih.

Na voljo sta možnosti 9-stopenjskega ali 12-stopenjskega menjalnika, pri čemer je teža motorja "E1.9" 4 kg, "E1.12" pa 4,1 kg, s 85 Nm navora. Ta tehnologija že vrsto let slovi po nizkem vzdrževanju, vzdržljivosti in natančnem preklapljanju, kar so ključne prednosti tega sistema. Združevanje natančnosti in zanesljivosti menjalnika s sredinsko nameščenim motorjem predstavlja premik v zasnovi e-koles. S tem Pinion odpira vrata novim možnostim in postavlja merila za prihodnost električnih koles. Proizvajalci koles lahko izbirajo med običajno verigo ali jermenom, pri čemer slednji zahteva veliko manj vzdrževanja.



Kapaciteta baterije bo na voljo od 720 Wh do 960 Wh, pri čemer bodo baterije in zasloni dobavljeni s strani švicarskega ponudnika FIT. Več informacij najdete na povezavi: https://pinion.eu/en/e-drive/

To napredna pogonska enota napoveduje zanimivo prihodnost e-koles in novih tehnologij.

Kaj se bo obdržalo, bo pokazal čas in odziv kupcev.

Iztok, eMTB Slovenija, november 2023


108 views0 comments

Recent Posts

See All

Eurobike 2024: Pregled sejma

Od 3. do 7. julija 2024 je potekal tradicionalni mednarodni sejem za kolesarsko industrijo, EUROBIKE, ki je bil ustanovljen leta 1991. Ta...

Comments


bottom of page