top of page
Writer's pictureemtbslo

Novosti iz tehnike e-mtb

Za leto 2023 je Bosch izdal posodobljen motor posebne izdaje, to je BOSCH CX Race Limited Edition. Te dni so polni članki povsod o tem motorju, ki je zelo zanimiv za tiste, ki radi tekmujejo z e-gorskimi kolesi. Bosch bo ta motor dajal na kolesa najvišjega ranga, torej vstopni in modeli srednjega cenovnega razreda ne bodo imeli opcije s tem motorjem.

Kot navaja E-Mountainbike Magazine, dirke z eMTB kolesi so prisotne že nekaj let, vendar njihova priljubljenost bolj počasi narašča in je še vedno v senci večjih - analognih gorsko kolesarskih dogodkov. Kljub temu pa zaradi težkih tekmovalnih pogojev predstavlja dirkanje z e-kolesi odlično okolje za preizkušanje vzdržljivosti, zmogljivosti in vodljivosti eMTB in njegovih komponent ter za njihovo izboljšanje s pomočjo povratnih informacij športnikov. Ne glede na to, ali gre za svetovni pokal eMTB XC ali svetovno serijo E-Enduro ( e-EWS), so Boschevi motorji vedno med vodilnimi - med zmagovalci.


S tesnim sodelovanjem s športniki je Bosch razvil motor Performance Line CX Race Limited Edition, ki je zasnovan tako, da izpolnjuje zahteve dirkalnih situacij in posebnih zahtev.

Novi motor Bosch CX Race je skoraj enak trenutnemu modelu Bosch Performance Line CX Smart System. Boscheva ekipa je lahko optimizirala težo nekaterih notranjih komponent, motor je zato lažji za 150 g, nov software, ima enak izhodni navor 85 Nm in enako največjo moč.

Software omogoča nov način podpore »Race«, ki je ekskluziven za motorje Race. V načinu Race največja pomoč pri pedalu skoči s 340 na 400 %. Novi Boschev motor znatno hitreje sprosti svojo polno moč. Motor tudi pomaga nekoliko dlje, ko prenehate vrteti pedala v načinu Race, ki ga je Bosch poimenoval Extended-Boost. Če preklopite iz Race v drug način, ne boste opazili nobene novosti modela CX Race in se bo obnašal kot trenutni Boschev motor.



Race Limited Edition je združljiv z enakimi zasloni, daljinskimi upravljalniki in baterijami iz serije Smart System kot Performance Line CX. To vključuje tudi nov mini daljinski upravljalnik, sistemski krmilnik in manjšo, a nekoliko lažjo baterijo s 625 Wh, kar je smiselno na lažjem dirkalnem kolesu. Tehnično bi ga lahko kombinirali tudi s sistemom ABS Bosch eBike. Način Race je mogoče prilagoditi, kot kateri koli drug način podpore v aplikaciji eBike Flow.



Vprašanje, ki si ga bodo zastavili številni, je: ali ne morem imeti enake programske opreme nameščene na svojem trenutnem e-kolesu, opremljenem z Boschem? Na žalost to ne bo mogoče. Bosch usmerja nov RACE motor v posebno zvrst uporabe. To zagotavlja, da bo motor na voljo samo na vrhunskih eMTB-jih, optimiziranih za dirke, ki običajno predstavljajo vodilne modele v portfeljih ustreznih znamk.

275 views0 comments

Recent Posts

See All

Eurobike 2024: Pregled sejma

Od 3. do 7. julija 2024 je potekal tradicionalni mednarodni sejem za kolesarsko industrijo, EUROBIKE, ki je bil ustanovljen leta 1991. Ta...

Comentários


bottom of page