top of page
Writer's pictureemtbslo

Na hitro: Merida eONE-SIXTY 6000 2024



Električno polno vzmeteno gorsko kolo Merida eONE-SIXTY 6000 ima karbonsko konstrukcijo, FAST kinematiko in P-FLEX sistem vzmetenja z upogljivimi zadnjimi vilicami. Merida trdi, da so s karbonsko konstrukcijo, novim sistemom vzmetenja in integrirano baterijo uspeli zmanjšati težo okvirja za približno 0,7 kg v primerjavi s starejšimi okvirji eONE-SIXTY.

Kolo ima standardno mešano velikosti koles – spredaj 29-palčno kolo in zadaj 27,5-palčno kolo. Okvir vključuje prilagodljiv vložek za korekcijo geometrije, ki omogoča namestitev dveh 29-palčnih koles( opcija) s tem se pri tej nastavitvi zmanjša hod zadnjega kolesa na 160 mm.




Merida za model eONE-SIXTY 6000 uporablja najnovejši motor Shimano EP801, ki zagotavlja 600W maksimalne moči, 250W neprekinjene moči in 85Nm navora. Motor napaja baterija s kapaciteto 600Wh.



Za tiste kolesarje, ki želijo večji doseg, je na voljo 360Wh podaljšek dosega, ki skupno kapaciteto poveča na največ 960Wh.

To bi moralo zadostovati za veliko vožnje, čeprav podaljšek dosega poveča težo kolesa za približno 2,9 kg. Kot pri vseh električnih gorskih kolesih, je tudi tu treba najti ravnovesje med kapaciteto in težo.



Kot osnovni model v Meridini eONE-SIXTY karbonski seriji, je model 6000 opremljen s RockShoxovo vilico Domain Gold RC s 38 mm / 170 mm hoda in šokom "RockShox Super Deluxe Select".

Za prestavljanje skrbi SRAM-ova serija NX Eagle, z verigo SX Eagle. Ostale dele kolesa sestavljajo Meridini deli, vključno z Expert TR II krmilnim delom, potopno sedežno oporo in sedežem Expert SL.


Na voljo je pet velikosti, od ekstra kratke do ekstra velike, z Meridino Agilometer geometrijo kar kolesarjem omogoča izbiro velikosti glede na njihov slog vožnje in preference.





Iztok Polegek eMTB SLOVENIJA , avgust 2024



47 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page