top of page
Writer's pictureemtbslo

KAKO PRAVILNO OČISTITI HIDRACIJSKI MEHUR IN POSKRBETI ZA HIGIENO



Marsikdo je naletel na težavo pri ponovnem polnjenju »h. mehurju«, če ga nismo po vožnji spraznili in očistili, ter posušili. Če ga niste, imate veliko težavo, ker se je v »h. mehurju« razvila plesen in s tem tudi neprijeten vonj.

Neprijeten vonj in okus lahko povzroči tudi če ste vanj natočili kakšen energetski napitek ali kaj drugega kot vodo, ker se tega vonja in okusa zlahka ne boste znebili.

Na netu obstaja cela vrsta rešitev za čiščenje, marsikdaj pa ne pomaga nič drugega kot nakup novega meha.

Nasveti kako očistiti mehur:

Uporabite limonin sok v kombinaciji z sodo bikarbono, ali namenske tablete za čiščenje rezervoarja za vodo. Na trgu obstajajo tudi posebne ščetke za čiščenje rezervoarja in cevk. Pomembno je vedeti, da lahko vonjave v rezervoarju za vodo povzročajo tudi bakterije ali drugi mikroorganizmi. Redno čiščenje in vzdrževanje rezervoarja sta ključnega pomena za preprečevanje neprijetnih vonjav. Upoštevajte tudi navodila proizvajalca rezervoarja in skrbno spremljajte higieno in čistočo vaše opreme za vodo

Sam uporabim pred čiščenjem sodo bikarbono in nato uporabim navadni cet-pril , z veliko vode sperem in nato z papirnatimi brisačami popivnam in dam sušit. Imam pa nahrbtnik USWE Airborne 3 Backpack + 2L Hydration Bladder ( zaenkrat ni težav ).


Zanima me kako vi čistite hidracijski mehur?


Iztok eMTB Slovenija, junij 2023


68 views0 comments

Comentários


bottom of page