top of page
Writer's pictureemtbslo

eMTB SLovenija TEST

Na testu: Giant Liv Intrigue X E+ 3 Pro 29 2022




Trgovina Bike Center Konjice nam je na test posodila električno kolo Liv Intrigue X E+ 3 Pro 29 2022


Liv Intrigue E+ je odlično električno gorsko kolo, ki je namenjeno boljšim polovicam, ki že obvladajo in znajo drobiti kamenje pod sabo. Liv Intrigue X E+ zagotavlja okretno upravljanje z motorjem, ki deluje gladko in vam med vožnjo zagotovi ravno pravo stopnjo podpore.

Enostavno zasnovan za brezpotja in pustolovščine, pa naj bo to navkreber ali navzdol.



S kombinacijo zmogljivega vzmetenja 150mm/140mm hoda, plus kolesa 29col ​​ter Giant

SyncDrive Pro vrhunskega motorja (proizvajalec Yamaha), je to kolo, ki zagotavlja, da se boste neizmerno zabavali v vožnji. To kolo je dobra izbira za ženske, ki iščejo ravnovesje med močjo in manevriranjem.


Razlogi za nakup:

- zmogljiv motor daje naravni občutek, se odlično odziva, deluje gladko

- zmogljiva baterija ( 625 Wh ) in hitro polnjenje

- močne in zanesljive zavore


Mene je na tem kratkem testu navdušil ! Testiral sem vožnjo navkreber, navzdol, po koreninah in kamenju... Takoj so mi spomini planili na plan; na mojega prvega Giant-a Full E2

(https://ebike-mtb.com/giant-full-e-2-test/ ). Dejansko se mi je Giant Intrigue takoj zdel precej domač, ko sem nanj prvič skočil.

Yamahin motor z 80 Nm navora navdušuje tudi tokrat, kolo se z 29 colskimi kolesi izjemno pelje preko vseh ovir, je zelo stabilno in varno.

Maestro sistem vzmetenja na kolesu Liv Intrigue X E+3 uporablja isto tehnologijo Co-Pivot kot ostala Giant kolesa. Ta sistem sicer prihrani težo, vendar je Intrigue še vedno kakšen kilogram težji od nekaterih konkurentov.




Ker je kolo namenjeno ženskam, oprema vključuje tanjše ročaje in ženski sedež Liv Sylvia e+ s kanalom. Sedež se mi zdi mehak, vendar so ročaji precej trdi za nežnejši spol. Liv ima spredaj debelejšo pnevmatiko Maxxis Assegai velikosti 2,6 palca, zadaj pa hitrejše kotalno pnevmatiko Dissector. Kolo posledično ne razvije tako velike hitrosti kot npr. kakšen podoben Scott, vendar je veliko bolj zaupanja vzbujajoče in stabilno pri vožnji po tehničnih poteh. V nekaterih testih omenjajo tudi, da je Liv Intrigue zelo dober v zahtevnejših ovinkih, da kolo ne zdrsi in se res dobro odziva tudi na precej tehničnih trailih.


Ena ključnih razlik med tem kolesom in unisex modeli je geometrija, prilagojena ženskam. Intrigue X E+ ima krajši doseg (reach) z višjo višino krmila, kar tudi približa krmilo; v bistvu je krajši in to kolo naredi bolj obvladljivo za lažje kolesarje ( kolesarke!). Razmeroma strm kot sedežne cevi (seat angle), vas postavi v odličen položaj za vzpenjanje, dolg chainstay pa pomaga ohraniti zadnjo pnevmatiko pritrjeno na tla.



Uradna stran in več podatkov:



Zaključek:

Kolesa Giant/Liv prodaja trgovina v moji bližini Bike Center Konjice iz Slovenskih Konjic.

Trgovina nudi izjemno dobro izbiro kolesarske opreme, oblačil in koles. Lastnik Tomaž Ogradi je pravi strokovnjak in rad svetuje ter pomaga pri sami izbiri.


Iztok, eMTB Slovenija april 2023









432 views0 comments

Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page