top of page
Writer's pictureemtbslo

e-MTB proizvajalci: STORCK Nemčija

STORCK je nemški proizvajalec koles, ki je dokaj dobro poznana znamka v Evropi, posebej v Nemčiji, Avstriji, Švici in okolici.

Sedež je v IDSTEINU pri Frankfurtu, torej dobrih 800 kilometrov iz Slovenije.


Pričelo se je takole - Potem ko je Technobull leta 1977 že izdelal prašno lakirana vrhunska dirkalna kolesa Storck po specifikacijah Markusa Storcka, je Markus Storck v zgodnjih osemdesetih letih prejšnjega stoletja začel uvažati ameriški znamki Cannondale in Trek v trgovini svojih staršev v Frankfurtu Storck tako na nemški trg prinese s tem popolnoma nove blagovne znamke in tehnologije.



Njihovi Bike-tech MTB deli se začnejo prodajati v Nemčiji; vključno z ojačevalnikom zavor in super lahkimi gonilkami "Power Arms" iz aluminija. Markus Storck začne prvi Eurobike v Friedrichshafnu.

V naslednjih letih so se organsko razvijali, bili inovativni na več področjih kolesarske tehnike.

Leta 2001 je bil predstavljen logotip podjetja Storck s simbolom jin-jang in integriranim Storck-S.



Markusa Storcka so navdihovala njegova pogosta potovanja v Azijo. Nov Organic Light sistem je tehtal takrat samo 2.200 gramov (okvir in blažilnik) in še vedno drži rekord STW, ki ga je postavila gorsko kolesarska revija "Bike". Mejnik za podjetje je zmaga na "3i Innovation Challenge" v Solihullu v Angliji. V tekmovanju pridruženega podjetja "3i Germany" je Markus Storck premagal 422 tekmovalcev in osvojil denarno nagrado 500.000 britanskih funtov.

Kasneje so osvojili precej nagrad za tehnologijo, med drugim tudi Red dot Winner 2022 za kompaktna e-kolesa in nemško FOCUS MTB glavno nagrado za dizajn za e-polno vzmeteno kolo.

Leto 2018 je zaznamovala uvedba popolnoma nove ponudbe e-koles v sektorjih MTB in cestnih koles. Storck Bicycle je tako vzpostavil strategijo Sales 4.0, ki trži kolesa na svetovne trge.


Njihov top model je E:DRENALIN.2 GTS ALLMOUNTAIN, ki ima ceno 7.999 €. Z na novo razvitim karbonskim okvirjem kolo ponuja vse možnosti skupaj s Shimano pogonom.Okvir kot platforma tvori osnovo za Storckovo prvo 29-palčno kolo, ki se z lahkoto kotali po katerem koli terenu – je pa tudi za priljubljeno mullet opcijo z 29-palčnim spredaj in 27,5-palčnim zadaj za večjo okretnost. Izbira baterije je med 504 Wh ali 630 Wh prav tako ustvarja še več svobode glede dosega, teža pa nizka - od 20.5 kg naprej!



Tudi z bratom Iztokom sva spobala 2 njihova modela, od katerih sva prav z radovednostjo vozila njihov model s 112NM močnim motorjem. Že v prvi hrib je motor pokazal ves navor in res se občuti tista večja moč.



Da je 112Nm potrebno - se sicer ne strinjam, ampak mogoče pa komu to ustreza. Takšno moč ima STORCKOV model e:drenalin.2 SRS 2022, ki ima motor SACHS RS, 112Nm, 250W, 3 stonje pomoči, z 725Wh baterijo Sachs.

Še pozdravček iz STORCKA:








90 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page